divendres, 2 de setembre del 2022

Primera visita per Escòcia: la Rosslyn Chapel

Ahir aterràrem a Edimburg a primera hora de la tarda, i vam anar a donar un vol pel centre. Ens havíem oblidat la guia, i com que l'hotel, be la casa d'hostes, no té cap planell de la ciutat, vàrem anar una mica a cegues, tot i així, la vam encertar bastant. 

Així ens vam passejar per la ciutat vella, principalment per la Royal Mile. Com que no havíem menjat res, ja que avui en dia als avions ja no et donen res de res, vàrem aprofitar principalment per fer un dinar/berenar/sopar.

Avui ens hem llevat d'hora i hem anat a visitar la Rosslyn Chapel. Es tracta d'una església molt petita que és realment curiosa:

La seva curiositat és sobretot pel seu interior, al qual no es poden fer fotografies, per tant no us en podem mostrar cap imatge, però aquí podeu fer-ne una visita virtual: https://www.rodedwards.com/interactive-files/Rosslyn_Chapel/index.html.

Aquesta capella també és famosa perquè aquí és on Dan Brown va situar el final del llibre "El Codi da Vinci", i on també es va rodar la pel·lícula.

L'interior està molt treballat, amb talles en pedra sobre molts temes, des dels set pecats capitals, les set virtuts, tot i que misteriosament un dels pecats està intercanviat amb una virtut, a les Columnes del Mestre i la de l'Aprenent, la llegenda de les quals explica que l'aprenent va tallar una bellíssima columna mentre el mestre no hi era, i va resultar molt millor que la que havia tallat el mestre. Quan el mestre va veure el que havia fet l'aprenent, el va matar en un atac de gelosia. Aquí us deixem un link on expliquen altres curiositats: https://www.rosslynchapel.com/about/bienvenido/

El cert és que val molt la pena visitar-la.

Al sortir, evidentment hi ha la típica botiga de records, i hem comprat la columna de l'Aprenent (recordant una columna semblant que vam comprar a Bolívia de l'església de Concepción):




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada