dilluns, 14 de novembre del 2016

Ruta del Ferro en "esquís"


La Ruta de Ferro es un recorregut que hi ha entre Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, i ressegueix el trajecte que feia el tren antigament. Els 12 km que eren la via, han esdevingut un camí ideal per gaudir del passeig i per recordar un passat industrial del qual avui som hereus. Aquest camí es va mantenir actiu fins a l´any del seu centenari, el 1980.

La ruta continua però des de Sant Joan de les Abadesses fins a Ogassa no és asfaltat, i nosaltres no el vàrem fer.


El recorregut a dia d'avui està perfectament asfaltat i es pot seguir a peu, en bicicleta o en patins


O en skiinline, que és com el vàrem recorre nosaltres.



Es un camí molt maco, que passa entre verds paranys, per la vall del Malatosca, on es pot gaudir d'un paisatge format per un mosaic de prats i boscos de pins i roures.


Com veieu el camí és ple de fulles, i hi ha qui te certes dificultats. Us assegurem que no és el millor per patinar, doncs si les fulles estan humides, compliquen una mica el patinar, així que recomanem fer la ruta en una altre època de l'any, tot i que a favor de fer-la a la tardor, em de dir que la llum és especial, com podeu veure.




Al final de la ruta hi ha l'antiga estació de Sant Joan de les Abadesses, on es pot descansar i prendre alguna cosa. Nosaltres continuem una mica més enllà, i ens espera una sorpresa......, que per arribar-hi ens em de treure els "esquís"


El Gorg de Malatosca o de les Bruixes. Preciós racó, on aquesta vegada no ens hi vàrem banyar (Banyant-nos al Congost de Mont-Rebei), però va anar de poc......., hehehehehe


Ens tornem a calçar els "esquis", i ja tornem. Tot i que la ruta es considera plana, realment no ho es. Tornant es nota molt la baixada, els "esquis" van sols, com a mostra aquesta fotografia.


El sol ja es pon, i anem baixant amb aquestes vistes.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada