dimecres, 10 de gener del 2018

Moooolta neu


Tots hem vist imatges de molta, molta neu, que ens arriben dels Alps o del Canadà alguna vegada. Aquesta darrera entrada de la nostra Eskpada als Alps, és per mostrar-vos algunes de les imatges d'aquest tipus que hem vist:

 

Tot un clàssic, imatges de cotxes plens de neu:


Un altre clàssic, la neu als terrats, i mireu com en treuen la neu:


I per si us pregunteu que en fan de tanta neu?, doncs inicialment l'aparten, i finalment quan ja no tenen espai per apartar-la, la carreguen en camions i se l'emporten.......




6 comentaris:

  1. A veure si ens la porten cap aquí la neu aquests camions q sempre ens aniria bé més neu!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí estaria be, però no se si arribaria en massa bon estat, hehehehe.

      A Kitzbühel ho fan a vegades si falta neu a la pista Streif, per la Hahnenkamm.

      En d'altres estacions, i per motius varis a vegades es guarda neu per events determinats, com el pas del Tour, o per la temporada següent. De fet s'estan fent estudis per guardar la neu, i tinc entès que estan molt avançats en el tema.

      Elimina
  2. Molat xules les fotos de neu. On se l'emporten quan sobra neu al poble.? He llegit un llivre de Valencia provincia, i en varies zones hi havia pour de neu, que guarda en dins d'una mena de cisternes, i al estiu la repartien per les cases, tal com la nostra generació d'avis hem vist repartir gel.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Exactament no se on se l'emporten, però suposo que a qualsevol camp del voltant, on no molesti.

      Respecte al tema de guardar la neu, sí a vegades la neu es guarda, tot i que no pels motius que comentes. Mira el que hem contestat al comentari anterior.

      Si tens curiositat sobre el tema del gel, al programa "En Guardia" de Catalunya Radio, van fer un programa dedicat als pous de glaç que és molt interessant: http://www.ccma.cat/catradio/alacarta/en-guardia/382-els-pous-de-glac/audio/576061/

      Elimina
  3. No veig clar com la treuen de les teulades? Quants metres de neu pot aguantar una teulada?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si et fixes a la sisena foto, per la meitat superior a la dreta, just sobre l'escala i sobre la neu, hi ha un senyor lligar amb una corda, que està treien la neu amb una pala.

      Respecte a quanta neu pot aguantar una teulada jo he vist més d'un metre de neu sobre una teulada, però per descomptat no crec que pugui aguantar més de 2 metres, tot i que segur que depèn de com està construït i si l'arquitecte ho va tenir en compte. Segur que les teulades dels edificis d'Andorra o dels Alps tenen en compte que pot nevar i molt. De totes maneres, a grans trets, un metre cúbic de neu pot pesar 100 kg, o sia que és bastant i suposo que per això la treuen.

      Elimina