dijous, 16 de gener del 2020

Freddie Mercury i Mercat de Nadal


A Montreux hi ha dues coses que ens feia gràcia veure. L’estàtua de Freddie Mercury i el seu famós mercat de Nadal.

Freddie Mercury i el seu grup Queen, van gravar molts dels seus discs en el que és considerava el millor estudi de gravació del món, que estava a Montreux. Al cap d’uns anys Queen va comprar l’estudi, i en Freddie es va instal·lar a Montreux, enamorat de la ciutat.

El 25 de novembre de 1996, en el cinquè aniversari de la seva mort, i en memòria de l’estància de Freddie Mercury a Montreux, es va erigir aquesta estàtua de bonze de més de 3 metres, al passeig a la riba del Llac Leman, sufragada en part per Montserrat Caballé. Esperàvem poder gaudir de l'homenatge a en Freddie amb calma, però la nostre sorpresa va ser que l’estàtua i el Mercat de Nadal estan al mateix lloc i la quantitat de gent que hi havia feia impossible gaudir-ne amb tranquil·litat. 

L’estàtua és espectacular i ens va agradar molt, llàstima de la gentada, que va fer impossible poder fer una fotografia de l'estàtua amb el Llac Leman al fons.

 

El mercat de Nadal està situat en el mercat central de Montreux i al llarg de tot el passeig de la riba del Llac Leman; hi ha una successió de casetes de fusta amb molta gràcia que venen de tot relacionat amb el Nadal, l’hivern i el fred. Ens va agradar molt, i passejar-s’hi seria un gust si no fos per la quantitat excessiva de gent que feia que no s’hi pogués ni caminar, ni fer fotografies,


També hi ha moltes casetes on menjar quelcom, totes molt ben preparades pel fred, amb estufes o llars de foc elevades on escalfar-se. Entre elles una ens va sorprendre: Una caseta venia HotFondue, mitja barra de pa en la que s’hi fa un forat i s’hi tira formatge de fondue, BONISSIM !!.


Degut a la quantitat de gent decidim marxar, doncs encara tenim un llarg camí fins al Grimentz, la zona d'esquí escollida. Però passem per davant del Casino de Montreux, on hi ha la “Queen Expirience”, una exposició sobre Queen en general i tot el que va fer a l’estudi de gravació. L'exposició explica la histtória del grup i ensenya tot de records, entre ells vestits d'en Freddie Mercury, notes de com es va compossar cançons, etc.


Ens va agradar i us la recomanem, si passeu per Montreux.

Ens posem camí de Grimentz, on arribem sobre les les 8 de la tarda, després de mitja hora de carretera amb una mica de neu, però els pneumàtics "All Seasson" que vam muntar l'any passat, funcionen força be. Als carrers de Grimentz tampoc hi ha neu i podem circular sense problemes. 

Es d'hora per nosaltres, però tardíssim pels suïssos. Entre buscar les clau de l'apartament, trobar-lo, descarregar totes les maletes i instal·lar-nos una mica, ja només trobem una pizzeria per sopar. Sopem una pizza, i al sortir de la pizzeria veiem que ha començat a nevar, i no poc, si no una nevada bastant important. Ens trobem el cotxe així:


10 cm. de neu caiguts en menys d'una hora !!, i entre l'estona que vam estar jugant amb la neu i netejant el cotxe en van caure 10 mes !!. 

Tot plegat mooooooolt maco, ens va agrada molt, molt. Però al agafar el cotxe per tornar a l'apartament ........, us ho expliquem a la seguent entrada .......



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada