dijous, 25 de desembre del 2014

Berlin: El primer dia Postdamer Platz, els mercats, i dos museus

Vàrem aterrar a Berlín el divendres ja totalment de nit, i no sabem com, però vàrem arribar be al hotel.

L'endemà vàrem decidir anar a donar un tomb i situar-nos una miqueta, així arribem a Postdamer Platz i ens trobem amb això:


Una "pista d'esquí" al mitg de la plaça. Ningú esquiava, tothom es tirava amb donuts, però nosaltres ja ens haguéssim posat els esquís i fet unes baixadetes.

El mur passava per el mig d'aquesta plaça, i encara hi han vestigis, me turístics que altre cosa:


A Postdamer Patz vàrem veure el primer mercat de Nadal:



Ens vam agradar força. Les paradetes son espectaculars, al menys per nosaltres que no estem acostumats a la cultura alemanya i al que venen i mengen.

Hi havia paradetes on venien broquetes de fruita maduixes, raïm, plàtan, ... arrebossades de xocolata, finalment ens varem quedar amb les ganes de provar-les.


Unes altres on hi havia unes galetes en forma de cor amb inscripcions amb sucre, molt típiques i sobretot paradetes on venien salsitxes i vi calent.


Ens varem perdre una estona per els seus carrerons ...., i veiem aquesta paradeta que te una estructura típica que la reprodueixen en molts casos.


Des d'aquí varem anar cap al Museu del  la Topografia del Terror (http://www.berlin.de/mauer/orte/topographie_des_terrors/index.es.php). Un museu que, basant-se en la ubicació de l'antiga seu central de la Gestapo, explica com va començar el règim nazi, el seu desenvolupament i creixement. E un museu una mica dur, no només pel seu contingut, si no també per que has de llegir molt, i no és gens amè.

La visió des de fora:


Aquí veiem el primer tros de mur:


Realment impressiona molt pensar que tenien la ciutat partida per un mur d'aquest estil, que prohibia el contacte entre les dues parts.

D'aquí anem al Check Point Charly, era el punt d'entrada i sortida del sector Americà de Berlín:


Actualment no te res a veure amb el que era, ara es més un punt turístic que altre cosa.

D'aquí al museu Jüdisches Museum Berlin, el museu Jueu de Berlín. No ens va agradar gaire, tot i que te punts que impressionen molt. Quan un pensa el motiu del museu, realment, toca la fibra i fa reflexionar sobre la naturalesa humana. Us deixo una fotografia de la Holocaust Tower, i la "seva explicació"......, per que veieu un aspecte d'aquest museu.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada