diumenge, 28 de desembre del 2014

Berlín: Segon dia. Cupula del Bundestag i passeig per l'antic Berlín Est

El segon dia tenim hora reservada per visitar la cúpula que en Foster va fer al 1993, a l'edifici al Reichstag, que és la seu del Bundestag, el Parlament Alemany, i que simbolitza la unitat alemanya. 


Realment és molt espectacular, ens va agradar molt, val la pena visitar-la.

Després ens varem dirigir al Memorial a l'Holocaust, o el Monument en Memòria dels Jueus Assassinats a Europa. És un museu molt impressionant. Quedava un post tant llarg que hem fet una entrada a part:  Memorial a l'Holocaust, o el Monument en Memòria dels Jueus Assassinats a Europa

Després, visita a la Porta de Brandemburg., que està be, però quan la compares amb la que s'inspira, el Propileus de l'Acròpolis d'Atenes, doncs  no li veus tant.

Un passeig per Unter den Linden, on hi han edificis nous i vells:


Es veu la diferencia entre l'arquitectura actual i la de l'antiga RDA.

Una cosa que ens va sorprendre molt, son les tuberies a l'aire lliure, així com que la ciutat està en obres per tot arreu.


Varem passejar per la part de Berlín est, i està "malament", però ens ho esperàvem molt pitjor.


Hi ha joies com aquestes:



Aquesta és l'església Nikolaikirche, no varem poder veure-la per dins, per que feien un concert. Està al barri de Nikolaiviertel. Aquest barri te una història, els russos, van voler crear una barri mitjeval, sense gaire èxit, tot s'ha de dir. No hi ha cap foto ja que no era molt maco.


Tenia el seu mercat, com quasi a cada racó de Berlín. En aquest cas era molt curiós, doncs a part de la caseta per prendre quelcom tenien uns sofàs i podies veure pel·lícules clàssiques en alemany, es clar.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada