dimarts, 5 de novembre del 2019

Gstaad: El poble idealitzat

Després de visitar Charmey volíem visitar Gstaad:


Per anar de Charmey a Gstaad, es pot fer per el Jaunpass o es pot anar per Château-d'Oex. Aquesta segona opció ens apropava al Col du Pilon i als Diablerets, un altre punt a visitar molt desitjat, però no teníem tant temps, i tot i les ganes, vàrem optar per pujar al Jaunpass.

De l'època de quan anàvem a Suïssa, tinc el record que passar el Jaunpass era tota una aventura. Potser en aquells anys ho era, avui en dia no es més que una carretera que puja fins els 1.500 m., i on s'hi pot trobar varis restaurants, un càmping i un parell de remuntadors. Es un punt de sortida d'excursions a peu, i des d'on es poden veure estampes tant típicament suïsses com aquesta:


Gstaad es un poble petit, però el tenia molt mitificat de la època que anàvem a Suïssa amb els pares. No en tenia cap imatge mental, però el mite existia. Realment és un poble on hi han grans hotels de molt de luxe, i en conseqüència les botigues del poble estan dirigides a aquest tipus de turisme.

El carrer principal és peatonal, i es una successió de xalets típicament suïssos, un al costat de l'altre de forma que el resultat és un carrer amb encant i molt bucòlic:


Les flors als balcons no falten mai i contribueixen a fer més idíl·lic tot el conjunt, però les plantes baixes de tots els xalets que hi han, son botigues de les marques més cares que existeixen, Mercedes, Rolex, Cartier, Moncler, etc.



Tot i aquest luxe que transpira, Gstaad ens va agradar molt.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada